512/2020. (XI. 21.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet idején a parkolást könnyítő intézkedésekről


Kedves Ügyfelünk

 

Ezúton tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy megfelelve a 
Magyar Közlönyben megjelent 512/2020. (XI.21.) Kormányrendeletnek („Rendelet”), annak értelmében 2020. november 23. napjától, addig a napig, ameddig a Rendelet hatályban van, 
minden nap este 19.00 óra és másnap reggel 07.00 óra közötti idősávban 
(„Ingyenes Idősáv”) 
a Parkolóházunkban a parkolás ingyenes.
 
 
A fent említett ingyenes parkolás nem érinti a Care Park Operation Hungary Kft. Parkolási Szabályzatában (amely elérhető a parkolóház minden bejáratánál kitáblázva.) rögzített egyéb feltételeket, kiemelve:
 
1. Az Ingyenes Idősávon kívül eső bármilyen parkolás továbbra is térítésköteles és a Parkolási Szabályzatban valamint a mindenkori díjszabásban meghatározottak szerint fizetendő. Vagyis azt az esetet kivéve, ha valaki az adott napon, az Ingyenes Idősáv kezdetét követően hajt be a parkolóházba és másnap reggel az Ingyenes Idősáv vége előtt hajt ki a parkolóházból, minden, az Ingyenes Idősávon kívüli időszakban történő parkolás térítésköteles.
2. Többnapos parkolás esetén szintén csak az Ingyenes Idősávon/Idősávokon belül ingyenes a parkolás,
az azon kívül eső bármilyen parkolás továbbra is térítésköteles és a Parkolási Szabályzatban valamint a
mindenkori díjszabásban meghatározottak szerint fizetendő.
3. A Parkolási Szabályzatban leírt valamennyi szabály betartása a parkolóházat a Rendelet alapján ingyenesen használók esetében is kötelező, annak elfogadása a parkolóházba történő behajtással automatikusan megtörténik. A Parkolási szabályzat rendelkezései közül külön kiemelendő a szabálytalan parkolás, illetve a parkolóházban bérletiszerződés alapján parkolóknak fenntartott helyekre (Foglalt, Privát táblával és/vagy rendszámfeltüntetéssel tiltott parkolóhely) való beparkolás esetei, melyek pótdíjazást vonnak maguk után. A pótdíjazás független az Ingyenes Idősávban történő parkolástól és arra tekintet nélkül megfizetendő. 
4. Az általunk nyújtott szolgáltatások során a parkolóházban bérleti szerződés alapján, bérelt hellyel rendelkezők előnyt élveznek a parkolóházat a Rendelet alapján ingyenesen használókkal szemben.
5. Az Ingyenes Idősávot érintő parkolás menete:
a) A parkolás megkezdése minden esetben jegyhúzással történik, függetlenül a beparkolás idejétől.
b) Távozás előtt minden esetben a fizető automatánál a Segítségkérés (InterCom) gomb megnyomásával kell rendezni az esetleges parkolási díjfizetést, illetve az ingyenes időszak érvényesítését.
c) Munkatársunk azonnali segítséget nyújt. Amennyiben kizárólag az Ingyenes Idősávon belüli a parkolás, parkolási díj nem fizetendő. Amennyiben a parkolás az Ingyenes Idősávon kívüli időszakot is  érinti, a parkolási díj az Ingyenes Idősávon kívüli időkeret alapján fizetendő.
d) A parkolás végeztével a kihajtás nem automatikus, csak az előző pontokban leírtak teljesülése esetén történhet, ezért az esetleges várakozás miatt szíves türelmüket kérjük.
 

 vissza a hírekhez

Térképes parkolóház kereső

Keresse meg az Önnek megfelelő parkolóházat Budapest belvárosában térképes parkolóház keresőnk segítségével.

Parkolóház áttekintése

Nézze meg a parkolóház adatlapján, tájékozódjon a parkolóház árairól és a megközelíthetőségéről.

Parkoló bérletigénylés

Válassza ki parkoló bérleteink vagy parkoló napijegyeink közül az Önnek legszimpatikusabbat.

Online bérletrendelés

Rendelje meg 1 kattintással 2 perc alatt az Ön által kiválasztott parkolási bérletet vagy napijegyet.

Kupon ellenőrzése folyamatban...